Rijst met gehakt en currysaus, wortel, paprika en gefrituurde uitjes

25 MIN
2 personen
Rijst met gehakt en currysaus, wortel, paprika en gefrituurde uitjes

East meets west met deze Aziatische curry met varkensgehakt, wortelplakjes en gefrituurde uitjes. De basis van een geslaagde currysaus - en dé reden waarom we curry o zo lekker vinden - is een rijke kokosmelk. Hiervan kunnen we blijven eten!

Ingrediënten

  • 200 gr rund-varkensgehakt
  • 1 rode puntpaprika
  • 3 wortelen
  • 125 gr witte rijst
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl currypoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ blokje groentebouillon
  • 25 gr gefrituurde uitjes
  • olie
  • 1 kl paprikapoeder
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verhit een scheut olie in een wokpan en bak het gehakt rul door het met een vork of spatel in stukken te prakken. Roer niet te veel, zo krijgt het gehakt de kans om krokant te worden. Schep uit de pan.
  2. Snijd de paprika in fijne ringen (zie foto). Snijd de wortel in plakjes. Verhit opnieuw een scheutje olie in de wokpan en wok de paprika en wortelplakjes zo’n 3 min. Verlaag het vuur en giet een scheutje water erbij. Laat nog zo’n 6-7 min. stoven op middelhoog vuur.
  3. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snipper de sjalot en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de sjalot en knoflook met het currypoeder zo’n 2 min. Giet de kokosmelk (zie tip) erbij en verkruimel de bouillon erover. Laat zo’n 2-3 min. zachtjes sudderen en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Schep het gehakt terug in de pan met de groenten en laat even kort doorwarmen. Breng op smaak met het paprikapoeder, zout en zwarte peper.
  6. Serveer de rijst met het gehakt en de groenten. Werk af met de currysaus en de gefrituurde uitjes. Smakelijk!
  7. TIP: Wil je dit recept nog eens opnieuw maken? Vervang de kokosmelk eens door room!