Kip met currysaus en paprikarijst

25 MIN
2 personen
Kip met currysaus en paprikarijst

Kip met currysaus, een 'match made in heaven'. Wist je trouwens dat het echt niet zo moeilijk is om een heerlijke currysaus zelf te maken? En de paprikarijst is ook erg lekker en origineel. Een klassieker in een leuke nieuwe bereiding. Test het vooral zelf!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 1 sjalot
  • ½ appel
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 kl currypoeder
  • 100 ml lichte room
  • 2 kipfilet
  • 2 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de rode en gele paprika in blokjes. Snij de lente-ui in ringen. Snij de sjalot fijn. Schil de appel en snij in fijne blokjes. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  2. Kook de rijst: breng per persoon 500 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 8 minuten zachtjes koken. Voeg dan de blokjes paprika toe en laat nog 4 minuten verderkoken. Giet de rijst en paprika af en laat uitlekken.
  3. Verhit de helft van de arachideolie in een kookpotje en stoof de sjalot 2 minuten. Voeg de appelblokjes en het currypoeder toe en stoof 4 minuten mee. Schenk er nu de kippenbouillon en lichte room bij. Meng goed en breng aan de kook. Laat een 3-tal minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout en mix de saus met een staafmixer.
  4. Kruid de kipfilets met peper en zout. Verhit de rest van de arachideolie in een pan en bak de kipfilets mooi goudbruin aan beide kanten.
  5. Serveer de paprikarijst met de kipfilets, schep er de saus over en werk af met de lente-uitjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 771.5 kcal
Koolhydraten 82.78 g
waarvan suikers 18.22 g
Vet 27.53 g
waarvan verzadigd 9.12 g
Proteïnen 44.61 g
Vezels 8.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin