Paksoistoemp met slavinken en currysaus

30 MIN
2 personen
Paksoistoemp met slavinken en currysaus

Stoemp is natuurlijk een gerecht typisch van bij ons, maar je kan ook een originele versie maken met Aziatische smaken! Proef het vooral zelf, met deze originele stoemp met paksoi en sojasaus, in combinatie met een heerlijke zachte currysaus en een lekkere slavink erbij. Fushion-keuken ten voete uit!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • ½ appel
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 2 kl currypoeder
  • ½ potje lichte room
  • 2 slavinken
  • 1 paksoi
  • 2 el sojasaus
  • 2 el arachideolie
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Schil de appel en snij in blokjes. Breng per persoon 75 milliliter water aan de kook. Los er de kippenbouillon in op. Verhit de helft van de arachideolie in een kookpotje en voeg de appelblokjes en het currypoeder toe en stoof 4 minuten. Schenk er nu de kippenbouillon en lichte room bij. Meng goed en breng aan de kook. Laat een 3-tal minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout en mix de saus met een staafmixer. Hou warm op een matig vuur.
  3. Smelt de helft van de boter in een pan en voeg de slavinken toe. Bak ze rondom aan en schep dan over in een ovenschaal. Laat ze nog 10 minuten garen in de voorverwarmde oven.
  4. Snij de paksoi in reepjes. Verhit de rest van de arachideolie in de pan waarin je de slavinken gebakken hebt en voeg de reepjes paksoi toe. Roerbak 1 minuut op hoog vuur, en voeg dan per persoon 3 eetlepels van het kookvocht van de aardappelen toe. Laat 5 minuten stoven. Kruid met peper en voeg de sojasaus toe. Laat kort inkoken en haal van het vuur.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, de gewokte paksoi, peper en nootmuskaat toe. Proef of er eventueel nog zout bij moet. Meng goed. Serveer de paksoistoemp met de slavinken en de currysaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1054.93 kcal
Koolhydraten 67.11 g
waarvan suikers 14.39 g
Vet 67.94 g
waarvan verzadigd 29.05 g
Proteïnen 39.29 g
Vezels 12.49 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin