Visbrochette met rijst en rode currysaus

25 MIN
4 personen
Visbrochette met rijst en rode currysaus

Palmbomen, een wit strand, helder blauwe zee en de geur van gegrilde vis op een barbecue. Droom met dit Aziatisch gerechtje weg van Thaise stranden. Zin om te genieten? Klaar, grillen maar!

Ingrediënten

  • 300 g kabeljauwfilet
  • 300 g zalmfilet
  • 300 g basmatirijst
  • 200 g sluimererwten
  • 2 lente-uitjes
  • 1 limoen
  • 1 el rode currypasta
  • 100 ml visbouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 satéprikker
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst gaar in gezouten water. Snij de sluimererwten in reepjes en blancheer ze 2 min. in gezouten water. Snij de lente-ui in ringen. Snij de limoen in partjes.
  2. Doe de rode curry in een steelpannetje en zet op het vuur. Laat 1 min. stoven en voeg dan de visbouillon en kokosmelk toe. Roer goed los en laat doorwarmen.
  3. Snij de visfilets in blokjes en rijg afwisselend op satéprikkers. Kruid met peper en zout en bestrijk ze met olijfolie.
  4. Bestrijk de grill van de barbecue ook met olie. Leg er de visbrochettes op. Bak kort aan elke kant boven de kolen. Leg er ook de partjes limoen bij en laat kort grillen.
  5. Roer de sluimererwten door de rijst. Serveer met de brochettes, de rode currysaus en de gegrilde limoen. Werk af met lente-ui.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 701.31 kcal
Koolhydraten 66.23 g
waarvan suikers 1.74 g
Vet 31.76 g
waarvan verzadigd 13.14 g
Proteïnen 36.14 g
Vezels 3.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin