Massaman curry

35 MIN
4 personen
Massaman curry

Massaman curry is een milde Thaise curry met kip of lam en aardappelen. Heerlijk kruidig!

Ingrediënten

  • 3 kl massaman currypasta
  • 500 g kippendijen, blokjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 5 aardappelen, geschild en in grove stukken gesneden
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 laurierbladen
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kl vissaus
  • 2 kl rietsuiker, of palmsuiker
  • snufje zout

BEREIDING

  1. Doe wat olie in de wokpan, bak hierin de currypasta. Blus met een beetje kokosmelk.
  2. Voeg hier de kip, fijngesneden ajuin en stukjes aardappel aan toe. Laat alles lichtjes bruin bakken. Voeg er de rest van de kokosmelk aan toe.
  3. Breng op smaak met de vissaus, palmsuiker, tamarinde en zout. Voeg de laurierbladeren en het kaneelstokje toe.
  4. Laat zachtjes sudderen tot alles gaar is. Serveer met witte basmatirijst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 467.36 kcal
Koolhydraten 29.12 g
waarvan suikers 6.55 g
Vet 24.77 g
waarvan verzadigd 19.46 g
Proteïnen 30.44 g
Vezels 4.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin