Kruidige gehaktballetjes in currysaus met snijbonen en rijst

30 MIN
2 personen
Kruidige gehaktballetjes in currysaus met snijbonen en rijst

Een heerlijk Indisch geïnspireerd gerechtje met kruidige gehaktballetjes in een zalig currysausje met daarbij snijboontjes en jasmijnrijst. Gemakkelijk om klaar te maken en o zo smaakvol. Smullen voor het hele gezin!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 10 g koriander
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl komijn
  • 1 kl venkelzaad
  • 2 kl currypoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 250 g snijbonen
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 el plantaardige olie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Verwijder het harde steelstukje van de snijbonen en snij ze in reepjes. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon in op. Pluk de blaadjes koriander. Snij de steeltjes van de koriander in kleine stukjes.
  2. Meng het gemengd gehakt met de helft van de ui en de komijn. Kruid bij met peper en zout en rol er met vochtige handen 5 gehaktballetjes per persoon van.
  3. Verhit de helft van de olie in een wok of stoofpot. Bak de gehaktballetjes 5 minuten rondom goudbruin.
  4. Schep de balletjes uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie in de wok en voeg de venkelzaadjes, de koriandersteeltjes en de rest van de ui toe. Stoof 2 minuten en voeg dan het currypoeder toe. Schenk er de bouillon en kokosmelk bij en roer goed om. Voeg de snijbonen toe. Kruid met peper en zout. Laat 7 minuten pruttelen op een matig vuur.
  5. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  6. Voeg de gehaktballetjes terug toe aan de curry. Laat nog 3 minuten pruttelen. Proef en kruid met peper en zout.
  7. Serveer de gehaktballetjes met de currysaus, snijbonen en rijst. Werk af met de blaadjes koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 943.83 kcal
Koolhydraten 75.23 g
waarvan suikers 4.42 g
Vet 55.75 g
waarvan verzadigd 28.13 g
Proteïnen 35.62 g
Vezels 8.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin