Colombo van kip met rijst

15 MIN
2 personen
Colombo van kip met rijst

Colombo is een Caraïbisch stoofpotje. De basis is currypoeder dat verrijkt wordt met andere kruiden, in dit geval komijnpoeder. We maken er een lekker snel, geurig en smaakvol gerecht van! Klaar in 15 minuten en vol exotische smaken, yum!

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilet
  • 2 kl currypoeder
  • 1 kl komijn
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 g spinazie
  • 1 el kokosrasp
  • 1 el arachideolie
  • zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, mes, maatbeker, kookpot met deksel, antikleefpan en een wok klaar.
  2. Kook de rijst: giet per persoon 150 milliliter heet water in de kookpot en breng terug aan de kook. Voeg de rijst en een snuf zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  3. Pers de knoflook. Snij de kip in reepjes.
  4. Verhit de arachideolie in de wok en voeg de kippenreepjes toe. Roerbak 4 minuten en voeg dan de knoflook, het currypoeder, de komijn, de kokosmelk en per persoon 50 milliliter water toe. Roer goed om, breng aan de kook en laat 7 minuten pruttelen.
  5. Roer de spinazie door de curry en laat de blaadjes slinken in de saus.
  6. Verwarm ondertussen de antikleefpan en rooster de kokosrasp tot ze lichtjes begint te kleuren. Schep uit de pan.
  7. Serveer de colombo van kip met de rijst en strooi er de geroosterde kokosrasp over.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 765.28 kcal
Koolhydraten 66.25 g
waarvan suikers 1.29 g
Vet 35.12 g
waarvan verzadigd 22.48 g
Proteïnen 45.04 g
Vezels 4.74 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin