Pompoenstoemp met curryballetjes en rucola

35 MIN
2 personen
Pompoenstoemp met curryballetjes en rucola

Laat je verrassen door deze originele pompoenstoemp, met gehaktballetjes in currysaus en rucola erbij. Een gerecht van bij ons, met Oosterse invloeden. Eenvoudig om te maken en toch zo speciaal! Laat het smaken!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 50 g rucola
  • 1 ui
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 brikje lichte room
  • 2 kl currypoeder
  • 1 kl kurkuma
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de flespompoen, verwijder de pitten en snij in gelijke blokjes. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook de aardappelen en pompoen in 20 minuten gaar in gezouten water.
  2. Was de rucola en laat uitlekken.
  3. Snij de ui fijn. Doe het gehakt in een kom, samen met de fijngesneden ui en een snuf peper en zout. Meng goed en rol er met vochtige handen gehakballetjes van, ongeveer 5 balletjes per persoon.
  4. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de gehaktballetjes toe. Bak ze rondom aan, gedurende 5 minuten. Voeg dan de lichte room, per persoon 75 milliliter water, het currypoeder en de kurkuma toe. Meng goed en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen onder deksel. Kruid met peper en zout.
  5. Hak de helft van de rucola grof.
  6. Giet de aardappelen en pompoen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, peper, zout en nootmuskaat toe en meng. Roer er de grofgehakte rucola door.
  7. Serveer de pompoenstoemp met de curryballetjes, de saus en de rest van de rucola.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 887.26 kcal
Koolhydraten 76.72 g
waarvan suikers 13.3 g
Vet 47.07 g
waarvan verzadigd 21.22 g
Proteïnen 36.01 g
Vezels 12.37 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin