En plots zijn de donkere dagen daar! Nu we terug zijn overgeschakeld op het winteruur, voelen de dagen plots veel korter en kouder aan. Maar dat laten we vooral niet aan ons hart komen, en genieten van deze gezellige periode met knapperende haardvuurtjes, warme dekentjes, een dikke trui en natuurlijk: lekker comfort food! 

Gelukkig zijn er nog heel wat lekkere groenten en fruitjes in seizoen!

 



Dit zetten wij de komende week op het menu! Je kan ze bestellen bij Foodbag.be, voor levering bij je thuis tussen 4 en 7 november. Lekker handig!


Varkenshaasje met picklessaus, geroosterde aardappelen en salade


Varkenshaasje met picklessaus, geroosterde aardappelen en salade
Varkenshaasje is heerlijk mals en zacht van structuur, de 'filet pur' van het varken zeg maar. Wij zetten dit edele stukje vlees op het menu in combinatie met picklessaus, geroosterde aardappelen en een frisse salade met appel. Een puur verwenbordje van bij ons! Bekijk recept



Ovenschotel met witte worst, puree en sjalottensaus


Ovenschotel met witte worst, puree en sjalottensaus
We lieten ons inspireren door het oer-Britse gerecht Toad-in- the-hole. De naam verwijst naar een pad (toad in het Engels) die zijn kop uit het water steekt, net zoals de worsten uit de puree komen piepen. Bekijk recept



Stir fry van noedels en groenten met gember-chilisaus en cashewnoten


Stir fry van noedels en groenten met gember-chilisaus en cashewnoten
''Stir fry' betekent zoveel als de noedels na het koken kort opbakken in een hete wokpan voor extra crunch. Daarbovenop krijgen ze een lekker laagje marinade op basis van gember, knoflook, zoete chilisaus, sojasaus en limoen. Hemels. Bekijk recept



Penne met pesto, prosciutto en pompoen


Penne met pesto, prosciutto en pompoen
Wat een alliteratie van een gerecht. Deze pasta bekt niet alleen goed, hij staat ook razendsnel op tafel, als je voorgesneden blokjes pompoen gebruikt. Geniet van dit heerlijke herfstige bordje! Bekijk recept



Libanese pizza met gehakt, spinazie en pompoen


Libanese pizza met gehakt, spinazie en pompoen
We gebruiken het woord pizza, maar deze Libanese lekkernij valt niet te vergelijken met de Italiaanse klassieker. De knapperige bodem blijft behouden, maar we voegen hier een exotisch vleugje ras-el-hanout-, kruidig gebakken gehakt en pompoen toe. Bekijk recept



Zalmburger met broccolipuree en tartaarsaus


Zalmburger met broccolipuree en tartaarsaus
Zalm en broccoli, het is een zalige combinatie! Ditmaal als zalmburger en heerlijke broccolipuree, met een fris tartaarsausje voor erbij. Topmaaltijd! Bekijk recept



Wraps met veggie pulled 'chicken', koolsalade en srirachamayonaise


Wraps met veggie pulled 'chicken', koolsalade en srirachamayonaise
Voor de fans van pulled chicken die eens het veggie alternatief willen proberen. Verrassend lekker en leuk van textuur. We serveren het in een heerlijke wrap met koolsalade en een pittige srirachamayonaise. Overheerlijk! Bekijk recept