Libanese pizza met gehakt, spinazie en pompoen

40 MIN
2 personen
Libanese pizza met gehakt, spinazie en pompoen

We gebruiken het woord pizza, maar deze Libanese lekkernij valt niet te vergelijken met de Italiaanse klassieker. De knapperige bodem blijft behouden, maar we voegen hier een exotisch vleugje ras-el-hanout-, kruidig gebakken gehakt en pompoen toe.

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl ras-el-hanout
  • 1 el tomatenpuree
  • 300 gr rund-varkensgehakt
  • ½ blokje groentebouillon
  • 1 hokkaido pompoen
  • 100 gr spinazie
  • 2 pizzabodems
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en fruit de ui samen met de knoflook, de helft van de ras-el-hanout en de tomatenpuree tot alle aroma's vrijkomen. Voeg het gehakt toe en bak rul in zo'n 5 min. op middelhoog vuur door het met een vork in kleinere stukken te prakken. Voeg vervolgens 50 ml water per persoon toe en verkruimel er de bouillon over. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  2. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten en snijd in blokjes van zo'n 2 cm (schillen hoeft niet). Verhit een scheutje olijfolie in een andere pan en roerbak de pompoenblokjes samen met de spinazie zo'n 5 min op middelhoog vuur. Breng op smaak met de rest van de ras-el-hanout, zout en zwarte peper.
  3. Bestrijk de pizzabodem met het gehaktmengsel en schik er vervolgens de groenten op (zie tip). Plaats de pizza 10-15 min. in de oven.
  4. Haal de pizza uit de oven en serveer eventueel met de rest van de groenten. Smakelijk!
  5. TIP: Beleg de pizzabodems niet te dik, zo blijven ze lekker krokant.