Varkenshaasje met picklessaus, geroosterde aardappelen en salade

35 MIN
2 personen
Varkenshaasje met picklessaus, geroosterde aardappelen en salade

Varkenshaasje is heerlijk mals en zacht van structuur, de 'filet pur' van het varken zeg maar. Wij zetten dit edele stukje vlees op het menu in combinatie met picklessaus, geroosterde aardappelen en een frisse salade met appel. Een puur verwenbordje van bij ons!

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 1 kropsla
  • ½ appel
  • 300 gr varkenshaasje
  • 3 el pickles
  • 200 ml room
  • boter
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de aardappelen in blokjes van zo'n 2 cm (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met een flinke scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Schuif hoog de oven in voor zo'n 25-30 min., tot de aardappelen mooi beetgaar zijn en goudbruin kleuren.
  2. Scheur ondertussen de bladeren van de kropsla in grove stukken. Snijd de appel in blokjes van 0,5 cm (schillen hoeft niet). Schep de appelblokjes onder de salade en breng op smaak met een scheutje witte wijnazijn, olijfolie, zout en zwarte peper.
  3. Smelt een klontje boter in een braadpan. Kruid het varkenshaasje royaal met zout en zwarte peper (zie tip). Bak zo'n 2 min. per zijde tot het vlees mooi goudbruin is. Schep het vlees over in een ovenschaal en schuif voor zo'n 10 min. bij in de oven, dan is het vlees mooi rosé. Wil je het vlees liever nog wat meer doorbakken, laat het dan een paar minuten langer in de oven. Speel hier gerust even vals door eens in het vlees te snijden.
  4. Smelt opnieuw een klontje boter in dezelfde pan van het vlees. Voeg de pickles toe en roerbak enkele seconden. Voeg de room toe, laat 2-3 min. pruttelen en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Haal het varkenshaasje uit de oven en laat zo'n 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Controleer of de aardappelen goudbruin en gaar zijn en haal ook uit de oven.
  6. Snijd het varkenshaasje in plakken. Serveer met de geroosterde aardappelen, de picklessaus en de salade. Smakelijk!
  7. TIP: Dep het varkenshaasje eerst droog om een nog mooier korstje te krijgen.