Burger bowl met cheddarkaas en ijsbergsla

30 MIN
2 personen
Burger bowl met cheddarkaas en ijsbergsla

Een hamburger, maar dan zonder broodje. Deze burgerbowl bevat alle elementen van een heerlijke hamburger, samengesteld in een kom. Op deze manier eet je ook wat meer groenten, de ideale combinatie dus!

Ingrediënten

  • 500 g frieten, voorgesneden
  • 2 gele uien
  • ½ ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 1 el ketchup
  • 1 el mayonaise
  • 2 el zoetzure augurken
  • 300 g gemengd gehakt
  • 50 g cheddar, geraspte
  • ½ kl mosterd
  • olie
  • snuifje paprikapoeder
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Spreid de frietjes uit op de bakplaat. Besprenkel met een klein scheutje olie en (optioneel) paprikapoeder. Schuif 25-30 min. in de oven, tot de frietjes krokant zijn. Bestrooi vervolgens met wat zout (zie tip).
  3. Snijd de ui in ringen. Verhit een scheut olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de uiringen in 5-8 min. zacht. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Snipper intussen de ijsbergsla fijn en snijd tomaat in blokjes.
  5. Meng de mayonaise met de ketchup en (optioneel) mosterd. Hak de helft van de augurken fijn en voeg toe. Kruid met zout en zwarte peper.
  6. Haal de uiringen uit de pan en houd warm in de oven. Verhit opnieuw een scheutje olie in diezelfde pan. Bak het gehakt rul op hoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Voeg, wanneer het gehakt gaar is, de cheddar toe en laat smelten.
  7. Schik de ijsbergsla in een bowl. Schik de frietjes, tomatenblokjes, de rest van de augurken en het gehakt met cheddar in de bowl. Werk af met de saus. Smakelijk!
  8. TIP: Wij hebben deze frietjes uitvoerig in de oven getest, maar je kan ze ook krokant bakken in de friteuse of AirFryer, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.