Kipchipolata en broccoli in roomsaus, met wortelpuree en gesmolten kaas
30 MIN
2 personen
Soms hebben we gewoon zin in een bordje grootmoeders keuken. Dit is een go to-gerecht als je in een nostalgische bui bent. Laat het smaken!
Ingrediënten
2 wortelen
1 sjalot
2 kl shoarmakruiden
200 ml room
1 kleine broccoli
300 gr kippenchipolata
1 blokje kippenbouillon
50 gr geraspte kaas
500 gr aardappelen
boter
snufje nootmuskaat
scheutje melk
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen in stukken van 3 cm en de wortel in stukken van 1 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar.
Snijd de sjalot in dunne ringen. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de kippenchipolata in stukken van 3-4 cm.
Smelt een klontje boter in een grote (wok)pan en bak de kippenchipolata, sjalot en broccoli op een matig tot hoog vuur. Kruid met de shoarmakruiden.
Voeg de room toe aan de pan zodra de chipolata mooi aangekleurd is. Verkruimel ook het bouillonblokje eroverheen. Laat 1-2 min. pruttelen tot de chipolata gaar is. Voeg op het einde ook de geraspte kaas toe en laat smelten. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Giet de aardappelen en wortelen af. Stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Serveer de kippenworstjes in roomsaus met de wortelpuree in een diep bord. Smakelijk!