Wraps met veggie pulled 'chicken', koolsalade en srirachamayonaise

35 MIN
2 personen
Wraps met veggie pulled 'chicken', koolsalade en srirachamayonaise

Voor de fans van pulled chicken die eens het veggie alternatief willen proberen. Verrassend lekker en leuk van textuur. We serveren het in een heerlijke wrap met koolsalade en een pittige srirachamayonaise. Overheerlijk!

Ingrediënten

  • 20 gr verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 150 gr veggie 'chick pieces' (bijv. van Greenway)
  • ½ rode kool
  • 1 wortel
  • 10 gr Thaise basilicum
  • 1 el srirachasaus
  • 2 el mayonaise
  • 25 gr pinda's
  • 6 miniwraps
  • olie
  • 1 kl suiker
  • scheutje witte wijnazijn
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Pulled chick pieces: rasp de gember tot je 1 kl hebt. Pel de knoflook en hak fijn. Meng de gember en de knoflook met de sojasaus en de suiker en roer goed door (zie tip). Leng aan met 3 el olie. Kruid met zwarte peper en schep er de chick pieces onder. Zet even opzij zodat de chick pieces kunnen marineren in de saus.
  2. Salade: snijd de rode kool in flinterdunne reepjes tot je 150 g per persoon hebt. Spoel de wortel en boen goed schoon. Schillen mag, maar hoeft niet. Rasp ze grof en meng met de rode kool en de witte wijnazijn in een kom. Versnipper de helft van het Thais basilicum en meng onder de wortel en rode kool. Kruid af met zout en zwarte peper.
  3. Srirachamayonaise: meng de srirachasaus met de mayonaise in een kommetje. Proef en kruid af met zout en zwarte peper.
  4. Hak de pindanoten grof. Rooster ze goudbruin in een pan zonder vetstof. Haal de noten uit de pan en houd opzij.
  5. Trek de gemarineerde chick pieces wat uit elkaar met een vork. Verhit een scheut olie in dezelfde pan van de noten. Bak de chick pieces zo'n 4-5 min. op middelhoog vuur, tot ze mooi goudbruin kleuren. Schep uit de pan en houd warm.
  6. Wrijf de pan van de pulled chick pieces even schoon en verwarm er kort de wraps in (zonder vetstof). Warm zijn ze op hun best!
  7. Vouw de wraps dubbel en leg met de open kant naar boven (zie foto). Schep er de rodekool-wortelsalade in en leg daarop de pulled chick pieces. Werk af met enkele blaadjes Thais basilicum, de srirachamayonaise en de geroosterde pindanoten. Smakelijk!
  8. TIP: Fan van pittig gekruide chick pieces? Voeg dan ook wat chilivlokken of cayennepeper toe.