Wat een alliteratie van een gerecht. Deze pasta bekt niet alleen goed, hij staat ook razendsnel op tafel, als je voorgesneden blokjes pompoen gebruikt. Geniet van dit heerlijke herfstige bordje!
Ingrediënten
1 sjalot
400 gr pompoenblokjes
200 gr penne
50 gr verse rode pesto
100 gr prosciutto
50 gr veldslamengeling
olijfolie
1 el Provençaalse kruiden
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Versnipper de sjalot (zie tip). Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en fruit er de sjalot zo'n 3-4 min. in. Schep er de pompoenblokjes bij, kruid met de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper en giet er een scheutje water bij. Laat zo 5-7 min. stoven, tot de pompoenblokjes gaar zijn.
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de penne in zo'n 10 min. al dente. Giet af, maar houd een kopje van het kookvocht bij.
Schep de penne bij de pompoen, meng er de rode pesto onder en leng aan met het kookvocht van de pasta tot je een smeuïg geheel krijgt. Proef en kruid af met zout en zwarte peper.
Scheur of snijd de prosciutto in kleinere stukken. Serveer de penne met pompoen met de prosciutto en de veldslamengeling. Smakelijk!
TIP: Zin in een krokante toets bij je gerecht? Bak de prosciutto dan krokant voor je de sjalot fruit, in een pan zonder vetstof op middelhoog vuur.