Maar wat is nu de reden van dit hoge percentage vegetariërs in India? De oorzaak hiervan moeten we gaan zoeken in de rijke geschiedenis van het land. India was de bakermat van verschillende religies zoals het Boeddhisme en het Hindoeïsme. Hoewel vlees eten niet per se verboden is, druist het toch in tegen belangrijke regels van deze religies. Zo is één van de 5 fundamentele voorschriften van het Boeddhisme dat je geen levende wezens mag doden. Voor de Hindu's is de koe sowieso een heilig dier dat nooit gegeten mag worden. Maar ze geloven ook in reïncarnatie en karma. En het toebrengen van schade aan levende wezens zal op een bepaald ogenblik toch terugkomen. Vandaar dat velen vlees volledig hebben geschrapt uit hun dieet.
Maar laat het duidelijk zijn, je hoeft geen religieuze of morele overtuigingen te hebben om de vegetarische Indische keuken te ontdekken. Je kan er ook gewoon lekker van genieten.
Bombay potatoes met veggiereepjes, raita en broccoli

Foodbagchef Caroline: "Deze 'Bombay geroosterde aardappelen' ontdekte ik bij de Brits- Indische restaurantketen 'Dishoom'. Ik maak er een hele maaltijd van met veggiereepjes van BonMush en raita met koolrabi. Verrassende, maar heerlijke combinatie!" Bestel deze topper deze week bij Foodbag.be!
Indische quinoabowl met geroosterde zoete aardappel

Zin in een gezonde en toch kruidige maaltijd? Wat denk je van deze originele Indisch geïnspireerde quinoabowl? Geroosterde zoete aardappel met Indische specerijen, frisse yoghurtsaus met komkommer en crunchy amandelen. Lekker gezond genieten! Bekijk recept
Indische curry met zoete aardappel en bloemkoolrijst

Een zalige vegetarische curry boordevol Indische smaken! Geroosterde zoete aardappel en paprika in een pittige kokossaus, en daarbij serveren we lekker gezonde bloemkoolrijst, koriander en crunchy cashewnoten om het helemaal af te maken. Lekker exotisch en toch zo gezond, dat zal smaken! Bekijk recept
Bloemkoolcurry met linzen en wortel

Een heerlijk kruidige vegetarische curry, geiïnspireerd op de Indische keuken. Met bloemkool, linzen en wortel. Een echte groentenboost! Bekijk recept
Vegetarische korma met bloemkool en gemberrijst

Vandaag maken we een vegetarische korma, dat is een milde curry, met bloemkool. Zo verrassend lekker! Daarbij nog gemberrijst, en je kan genieten. Bekijk recept
Linzencurry met spinazie en zoete aardappel

Vandaag zetten we een heerlijke, originele linzencurry op het menu! Boordevol lekkere groenten en Indisch afgekruid. Klaar in een half uurtje en je kan beginnen doppen met pitabroodjes in die heerlijke curry. Een vegetarisch toppertje! Bekijk recept
Groentecurry met linzen en rijst

Een heerlijk hartverwarmend potje gezonde kost, Indische stijl! Maak deze smaakvolle curry met lekker veel groentjes in een half uur klaar en genieten maar. Wie had gedacht dat een vegetarisch, wat zeggen we, veganistisch gerecht zo veel smaak kon hebben? Bekijk recept
Veggie tikka masala met zoete aardappel

Voor wie houdt van Indische smaken en een lekkere vegetarische maaltijd wil eten, is deze veggie tikka masala met zoete aardappel een ware aanrader! Mild, kruidig, romig en overheerlijk! Afgewerkt met crunchy cashewnoten en pitabroodjes om in deze verrassende curry te soppen. Bekijk recept
Dahl met tomaat, kokosmelk en yoghurt

Dahl is een Indische curry op basis van linzen. Heerlijk kruidig en voedzaam. We maken er één op basis van rode linzen, tomaat, gember en kokosmelk. Heerlijk hartverwarmend, geniet ervan! Bekijk recept
Vegetarische tikka masala met paneer

Met deze gemarineerde paneerkaas vertoeven we in Indische sferen. We bereiden een curry met ui, knoflook, paprika en kikkererwten. Kruiden doen we met currypoeder en garam masala. Serveer deze vegetarische tikka masala met de blokjes paneer erbovenop en werk af met blaadjes koriander. Bekijk recept