Indiase kikkererwtenburgers met raita en courgettefrietjes

35 MIN
2 personen
Indiase kikkererwtenburgers met raita en courgettefrietjes

Gedaan met smaakloze vegetarische burgers uit een pakje, wij maken onze veggieburgers zelf! Met kikkererwten als basis, garam masala & tandoori kruidenmix, yum!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 hamburgerbroodjes
  • ½ komkommer
  • 10 g munt
  • 1 potje magere yoghurt
  • 1 little gem
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 kl garam masala
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgettes in frietjes. Doe in een kom de helft van de olijfolie, peper en zout en meng hierdoor de courgettefrietjes, zodat ze goed bedekt zijn met een laagje olijfolie. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de frietjes op, zorg dat ze mooi naast elkaar liggen. Zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven, voeg de laatste 5 minuten de hamburgerbroodjes toe op een extra rooster in de oven.
  2. Rasp de komkommer grof, bestrooi met zout en laat uitlekken in een zeef. Snij de munt fijn. Meng de yoghurt met de uitgelekte komkommer, de fijngesneden munt, peper en zout. Dit is de raita. Maak de blaadjes los van de little gem.
  3. Giet de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Doe ze dan in een kom en stamp fijn met een pureestamper. Voeg dan de garam masala, het paneermeel en het (de) ei(eren) toe. Als het mengsel te droog is, voeg je een scheutje water toe. Meng goed met je handen en vorm er per persoon 1 burger mee.
  4. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kikkererwtenburgers aan beide kanten mooi goudbruin.
  5. Snij de hamburgerbroodjes open en leg er de burger op, een blaadje sla en druppel er wat van de raita over. Serveer de burgers met de courgettefrietjes en de rest van de raita.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 717.37 kcal
Koolhydraten 79.74 g
waarvan suikers 20.4 g
Vet 27 g
waarvan verzadigd 3.93 g
Proteïnen 31.93 g
Vezels 15.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin