Bloemkoolcurry met linzen en wortel

35 MIN
2 personen
Bloemkoolcurry met linzen en wortel

Een heerlijk kruidige vegetarische curry, geiïnspireerd op de Indische keuken. Met bloemkool, linzen en wortel. Een echte groentenboost!

Ingrediënten

  • 1 blik groene lins
  • 300 g bloemkool
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g koriander
  • 3 wortelen
  • 2 kl currypoeder
  • ½ groentebouillonblokje
  • 30 g rozijnen
  • 30 g cashewnoten
  • ½ potje magere yoghurt
  • 4 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng per persoon 125 milliliter water aan de kook.
  2. Laat de linzen uitlekken. Leg de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de roosjes met de helft van de plantaardige olie en kruid met zout en peper. Zet de bakplaat in de oven voor 20 minuten of totdat de bloemkool goudbruin en krokant is.
  3. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Hak de koriander fijn. Schil en snij de wortelen in balkjes.
  4. Verwarm een grote pan met de rest van de plantaardige olie op een matig vuur. Voeg de ui, currypoeder en de helft van de koriander toe. Voeg na 2 minuten de knoflook en wortelen toe.
  5. Los de groentebouillon op in het heet water. Voeg de bouillon en de rozijnen bij de pan, dek af en laat 10 minuten pruttelen.
  6. Doe de cashewnoten in een aparte ovenschotel en zet deze voor 5 minuten in de oven of totdat ze lichtbruin kleuren. Hak ze dan grof.
  7. Haal de pan van het vuur, voeg de linzen, de cashewnoten, de yoghurt, de rest van de koriander en de geroosterde bloemkool toe en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 838.76 kcal
Koolhydraten 83.85 g
waarvan suikers 30.23 g
Vet 39.84 g
waarvan verzadigd 6.33 g
Proteïnen 25.3 g
Vezels 25.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin