Vegetarische tikka masala met paneer

30 MIN
4 personen
Vegetarische tikka masala met paneer

Met deze gemarineerde paneerkaas vertoeven we in Indische sferen. We bereiden een curry met ui, knoflook, paprika en kikkererwten. Kruiden doen we met currypoeder en garam masala. Serveer deze vegetarische tikka masala met de blokjes paneer erbovenop en werk af met blaadjes koriander.

Ingrediënten

  • 400 g paneer
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g koriander
  • 1 el currypoeder
  • 2 el garam masala
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de paprika in reepjes. Laat de kikkererwten uitlekken.
  2. Verhit olie in een stoofpot en voeg de ui, knoflook, paprika en het currypoeder toe. Roerbak 2 min. en voeg dan de tomatenpuree toe. Roer goed los en voeg 400 ml water toe. Roer goed om en breng aan de kook.
  3. Voeg de kokosmelk toe aan de saus en roer goed om. Voeg de garam masala en kikkererwten toe. Kruid met peper en zout, roer goed om en laat de saus enkele min. indikken.
  4. Snij de paneer in blokjes en bak in een antikleefpan goudbruin in olie.
  5. Serveer de curry met de blokjes paneer erbovenop en werk af met blaadjes koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 646.95 kcal
Koolhydraten 30.47 g
waarvan suikers 9.92 g
Vet 41.26 g
waarvan verzadigd 25.21 g
Proteïnen 34.17 g
Vezels 8.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin