Groentecurry met linzen en rijst

30 MIN
2 personen
Groentecurry met linzen en rijst

Een heerlijk hartverwarmend potje gezonde kost, Indische stijl! Maak deze smaakvolle curry met lekker veel groentjes in een half uur klaar en genieten maar. Wie had gedacht dat een vegetarisch, wat zeggen we, veganistisch gerecht zo veel smaak kon hebben?

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 broccoli
  • 1 kl kurkuma
  • 1 groentebouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik groene lins
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 kl garam masala
  • 10 g koriander
  • 1 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de paprika in blokjes. Snij de broccoli in roosjes.
  2. Verhit de arachideolie in een stoofpot. Voeg de ui toe en laat 2 minuten stoven. Voeg de broccoli, knoflook, paprika en kurkuma toe. Laat 5 minuten stoven en voeg dan per persoon 200 milliliter water toe en verkruimel er de groentebouillon bij. Roer goed om en laat 10 minuten pruttelen. Roer af en toe om.
  3. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  4. Giet de linzen af en spoel ze om. Voeg de kokosmelk, linzen en garam masala toe aan de stoofpot. Laat nog 3 minuten doorwarmen. Pluk ondertussen de blaadjes koriander. Kruid naar smaak met peper en zout.
  5. Serveer de curry met de rijst en werk af met koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 838.17 kcal
Koolhydraten 94.1 g
waarvan suikers 15.24 g
Vet 36.68 g
waarvan verzadigd 24.7 g
Proteïnen 23.56 g
Vezels 21.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin