Indische curry met zoete aardappel en bloemkoolrijst

30 MIN
2 personen
Indische curry met zoete aardappel en bloemkoolrijst

Een zalige vegetarische curry boordevol Indische smaken! Geroosterde zoete aardappel en paprika in een pittige kokossaus, en daarbij serveren we lekker gezonde bloemkoolrijst, koriander en crunchy cashewnoten om het helemaal af te maken. Lekker exotisch en toch zo gezond, dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 1 kl currypoeder
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 bloemkool
  • 30 g cashewnoten
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 kl garam masala
  • 10 g koriander
  • 3 el arachideolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de zoete aardappel in blokjes. Snij de rode paprika in reepjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de zoete aardappel en paprika over. Besprenkel met 1/3de van de arachideolie, kruid met peper en zout en hussel door elkaar. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Verhit 1/3de van de arachideolie in een grote antikleefpan of wok en voeg de ui, knoflook, gember, het currypoeder en de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Roerbak 2 minuten en voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe. Roer goed los en voeg per persoon 100 milliliter water toe. Roer goed om en laat 5-6 minuten pruttelen.
  3. Hak de bloemkool heel fijn. Je kan dit ook in een keukenrobot of blender doen (tip: gebruik hiervoor de 'pulse'knop, zodat het geen moes wordt. Je kan ook een klein beetje water toevoegen en nadien terug afgieten).
  4. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de cashewnoten toe. Rooster ze tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan en hak grof.
  5. Voeg de kokosmelk toe aan de saus en roer goed om. Voeg nu de geroosterde zoete aardappel, rode paprika en garam masala toe. Kruid met peper en zout, roer goed om en laat indikken op een laag vuur.
  6. Verhit de rest van de arachideolie in een grote pan en voeg de bloemkool en per persoon 2 eetlepels water toe. Bak al roerend voor 3-4 minuten. Kruid met peper en zout.
  7. Pluk de blaadjes koriander.
  8. Serveer de Indische curry met de bloemkoolrijst en werk af met blaadjes koriander en cashewnoten.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 3 mei.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 29 april om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 728.93 kcal
Koolhydraten 43.37 g
waarvan suikers 20.67 g
Vet 52.19 g
waarvan verzadigd 23.71 g
Proteïnen 15.49 g
Vezels 15.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin