Veggie tikka masala met zoete aardappel

30 MIN
2 personen
Veggie tikka masala met zoete aardappel

Voor wie houdt van Indische smaken en een lekkere vegetarische maaltijd wil eten, is deze veggie tikka masala met zoete aardappel een ware aanrader! Mild, kruidig, romig en overheerlijk! Afgewerkt met crunchy cashewnoten en pitabroodjes om in deze verrassende curry te soppen. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl currypoeder
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 30 g cashewnoten
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 kl garam masala
  • 2 pitabroodjes
  • 10 g koriander
  • 3 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de zoete aardappel in blokjes. Snij de rode paprika in reepjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de zoete aardappel en paprika over. Besprenkel met de helft van de plantaardige olie, kruid met peper en zout en hussel door elkaar. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halfweg om.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de rest van de plantaardige olie in een grote antikleefpan of wok en voeg de ui, knoflook en het currypoeder toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de tomatenpuree toe. Roer goed los en voeg per persoon 100 millliliter water toe. Roer goed om en breng aan de kook.
  3. Verhit ondertussen een antikleefpan zonder vetstof en voeg de cashewnoten toe. Rooster ze tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  4. Voeg de kokosmelk toe aan de saus en roer goed om. Voeg nu de geroosterde zoete aardappel, rode paprika en garam masala toe. Kruid met peper en zout, roer goed om en laat de saus nog enkele minuten indikken.
  5. Rooster de pitabroodjes in de antikleefpan zonder vetstof of warm ze op in een broodrooster. Snij in reepjes. Pluk de blaadjes koriander.
  6. Serveer de veggie tikka masala met de cashewnoten en koriander erover gestrooid en de pitareepjes erbij.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 3 december.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 29 november om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 949.47 kcal
Koolhydraten 93.3 g
waarvan suikers 20.47 g
Vet 53.63 g
waarvan verzadigd 24.05 g
Proteïnen 17.39 g
Vezels 13.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin