Indische quinoabowl met geroosterde zoete aardappel

25 MIN
2 personen
Indische quinoabowl met geroosterde zoete aardappel

Zin in een gezonde en toch kruidige maaltijd? Wat denk je van deze originele Indisch geïnspireerde quinoabowl? Geroosterde zoete aardappel met Indische specerijen, frisse yoghurtsaus met komkommer en crunchy amandelen. Lekker gezond genieten!

Ingrediënten

  • 2 kl garam masala
  • 1 kl venkelzaad
  • 2 zoete aardappelen
  • 130 g quinoa
  • ½ komkommer
  • 10 g koriander
  • ½ citroen
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 30 g amandelen
  • 2 el plantaardige olie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de plantaardige olie met de garam masala, venkelzaadjes en een snuf peper en zout. Was en snij de zoete aardappelen in blokjes en doe ze samen met de gekruide olie in een kom. Meng goed zodat de olie rond de zoete aardappelblokjes kleeft. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aarappelblokjes. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  3. Snij de komkommer in fijne blokjes. Snij de helft van de koriander fijn. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid citroen. Meng de yoghurt met de blokjes komkommer en de fijngesneden koriander. Kruid met peper en zout en voeg naar smaak citroensap toe.
  4. Rooster de amandelen kort in een antikleefpan zonder vetstof tot ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  5. Schep de quinoa in kommen en schep er de zoete aardappelblokjes, de yoghurtsaus en de geroosterde amandelen bij. Werk af met blaadjes koriander en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 609.11 kcal
Koolhydraten 62.66 g
waarvan suikers 9.06 g
Vet 30.97 g
waarvan verzadigd 5.24 g
Proteïnen 19.14 g
Vezels 6.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin