One pot curry met kip en zoete aardappel

25 MIN
2 personen
One pot curry met kip en zoete aardappel

Zin in een snelle en gemakkelijke curry? Zoek niet verder, want deze zalige Indisch geïnspireerde curry met kip, wortel en zoete aardappel is helemaal top! Alles gaat in 1 pot en moet 15 minuten pruttelen, dat is het. Zo gemakkelijk en zo lekker, genieten maar!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 400 g zoete aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kipfilet
  • 2 kl currypoeder
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 lente-uitjes
  • 2 kl garam masala
  • 1½ el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Schil de wortelen en snij in dunne schijfjes. Pers de knoflook. Snij de kipfilets in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg de uiringen toe. Stoof 3 minuten en voeg de knoflook, het currypoeder en de kippenblokjes toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de blokjes zoete aardappel en de wortelen toe. Roerbak nog 2 minuten en voeg de tomatenpuree, de kokosmelk en per persoon 200 milliliter water toe.
  3. Breng aan de kook en laat 20-25 minuten pruttelen op een zacht vuur. Snij ondertussen de lente-ui in ringen.
  4. Controleer of de groenten gaar zijn. Roer de garam masala door de curry. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de curry en werk af met lente-ui.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 740.07 kcal
Koolhydraten 56.5 g
waarvan suikers 19.83 g
Vet 35.76 g
waarvan verzadigd 20.56 g
Proteïnen 42.49 g
Vezels 11.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin