Linzencurry met spinazie en zoete aardappel

30 MIN
2 personen
Linzencurry met spinazie en zoete aardappel

Vandaag zetten we een heerlijke, originele linzencurry op het menu! Boordevol lekkere groenten en Indisch afgekruid. Klaar in een half uurtje en je kan beginnen doppen met pitabroodjes in die heerlijke curry. Een vegetarisch toppertje!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl currypoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 ml tomatenpassata
  • 75 g rode linzen
  • 4 pitabroodjes
  • 100 g spinazie
  • 2 kl garam masala
  • 1 el arachideolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook.
  2. Verhit de arachideolie in een kookpot en voeg de ui toe. Stoof enkele minuten en voeg dan de knoflook en het currypoeder toe. Laat nog 1 minuut stoven.
  3. Voeg de kokosmelk, tomatenpassata, de zoete aardappelen, per persoon 50 milliliter water en rode linzen toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 20 minuten pruttelen, maar roer regelmatig om. Wanneer het te droog wordt, voeg wat extra water toe.
  4. Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of een pan zonder vetstof. Bewaar ze onder aluminiumfolie om warm te houden.
  5. Hak de spinazie grof. Roer de garam masala en spinazie door de curry. Proef of de linzen gaar zijn en kruid de curry bij met peper en zout.
  6. Serveer de linzencurry met de pitabroodjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 734.96 kcal
Koolhydraten 83.2 g
waarvan suikers 11.9 g
Vet 33.32 g
waarvan verzadigd 20.42 g
Proteïnen 20.61 g
Vezels 11.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin