Linzencurry met spinazie en zoete aardappel

30 MIN
2 personen
Linzencurry met spinazie en zoete aardappel

Vandaag zetten we een heerlijke, originele linzencurry op het menu! Boordevol lekkere groenten en Indisch afgekruid. Klaar in een half uurtje en je kan beginnen doppen met pitabroodjes in die heerlijke curry. Een vegetarisch toppertje!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl currypoeder
  • 250 ml kokosmelk
  • 400 ml tomatenpassata
  • 100 g rode linzen
  • 4 pitabroodjes
  • 100 g spinazie
  • 2 kl garam masala
  • 1 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook.
  2. Verhit de arachideolie in een kookpot en voeg de ui toe. Stoof enkele minuten en voeg dan de knoflook en het currypoeder toe. Laat nog 1 minuut stoven.
  3. Voeg de kokosmelk, tomatenpassata, de zoete aardappelen, per persoon 50 milliliter water en rode linzen toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig om. Wanneer het te droog wordt, voeg wat extra water toe.
  4. Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of een pan zonder vetstof. Hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Was en hak de spinazie grof. Roer de garam masala en spinazie door de curry. Proef of de linzen gaar zijn en kruid de curry bij met peper en zout.
  6. Serveer de linzencurry met de pitabroodjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 801.58 kcal
Koolhydraten 85.82 g
waarvan suikers 11.9 g
Vet 38.79 g
waarvan verzadigd 25.06 g
Proteïnen 22.24 g
Vezels 11.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin