Dahl met tomaat, kokosmelk en yoghurt

30 MIN
2 personen
Dahl met tomaat, kokosmelk en yoghurt

Dahl is een Indische curry op basis van linzen. Heerlijk kruidig en voedzaam. We maken er één op basis van rode linzen, tomaat, gember en kokosmelk. Heerlijk hartverwarmend, geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 20 g gember
  • ½ rode chilipeper
  • ½ groentebouillonblokje
  • 2 kl komijn
  • 150 g rode linzen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 250 g kerstomaten
  • 2 kl garam masala
  • 200 ml kokosmelk
  • 10 g koriander
  • 1 potje magere yoghurt
  • 1 el arachideolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Schil en rasp de gember. Snij de aangegeven hoeveelheid rode chilipeper open en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel, snij heel fijn. Breng per persoon 100 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op.
  2. Verhit de arachideolie in een kookpot en stoof de ui en gember aan. Voeg na 3 minuten de komijn en de fijngesneden chilipeper toe.
  3. Voeg nu de groentebouillon, de rode linzen en de tomatenblokjes toe en meng goed door elkaar. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen op een matig vuur onder een deksel. Roer regelmatig.
  4. Halveer de kerstomaten.
  5. Roer de garam masala, de kerstomaatjes en kokosmelk door de dahl. Laat nog 5 minuten doorwarmen. Pluk de blaadjes koriander.
  6. Kruid de dahl met peper en zout. Serveer en werk af met een schep yoghurt en de korianderblaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 509.15 kcal
Koolhydraten 35.07 g
waarvan suikers 9.75 g
Vet 31.74 g
waarvan verzadigd 19.97 g
Proteïnen 16.99 g
Vezels 9.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin