Curry met kerstomaat, naanbrood met prinsessenboontjes en linzen
35 MIN
2 personen
Een heerlijk Indisch geïnspireerd gerecht: een curry met linzen, kerstomaat, prinsessenboontjes en naanbrood. Jawel, in Indië weten ze wel hoe je een voortreffelijke vegetarische maaltijd maakt, genieten!
Ingrediënten
100 gr prinsessenboontjes
1 teentje knoflook
2 el gele curry
50 gr groene linzen
200 ml kokosmelk
½ blokje groentebouillon
25 gr kokosschilfers
10 gr koriander
½ citroen
2 stuks naanbrood
250 gr kerstomaten
olie
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven op 200°C voor het naanbrood. Je kan dat ook in de broodrooster roosteren of in de pan bakken, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
Verhit een scheutje olie in een wokpan op hoog vuur en roerbak de prinsessenboontjes tot ze lichtjes geblakerd zijn. Haal de helft uit de pan (we gebruiken die op het einde ter afwerking, ze mogen nog beet hebben) en houd opzij (zie tip).
Hak de knoflook fijn. Voeg samen met de currypasta en de linzen toe aan de wokpan en verlaag het vuur. Roerbak tot de aroma's vrijkomen. Blus met de kokosmelk en 150 ml water per persoon en verkruimel er de groentebouillon over. Laat zo'n 15 min zachtjes pruttelen met een deksel op de pan. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit.
Rooster de kokosschilfers goudbruin in een pan zonder vetstof.
Hak de koriander fijn en snijd de citroen in partjes.
Rooster het naanbrood 5 min. in de oven, broodrooster of met een likje olie in een pan.
Voeg de tomaten bij de curry, roer goed om en laat nog enkele min. mee pruttelen tot de tomaten openbarsten. Proef en kruid met zout en voldoende zwarte peper.
Schep de curry op een bord, werk af met de koriander, een partje citroen, de kokosschilfers en de rest van de prinsessenboontjes. Serveer met het naanbrood. Smakelijk!