Honing-mosterdkip met waldorfsalade

20 MIN
2 personen
Honing-mosterdkip met waldorfsalade

Klassiekers samenbrengen in nieuwe verrassende combinaties, noem het gerust 1 van onze specialiteiten... Ditmaal geven we de waldorfsalade met rozijnen, appel, selder en walnoten een heerlijke upgrade met lekkere sappige en smaakvolle stukjes kip in een honing-mosterdmarinade. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 stengel selder
  • ½ appel
  • 30 g walnoten
  • 2 little gems
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stick honing
  • 2 kipfilet
  • 30 g rozijnen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 3 kl mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Was en halveer de krieltjes. Kook ze beetgaar gedurende 12 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  2. Snij de selder in fijne blokjes. Snij de appel in staafjes. Hak de walnoten grof. Maak de blaadjes van de little gem los.
  3. Meng de extra vierge olijfolie met 1/3de van de mosterd, de wittewijnazijn, peper en zout. Zet even opzij.
  4. Pers de knoflook. Meng de honing met de rest van de mosterd, de knoflook en de helft van de olijfolie in een kommetje. Kruid met peper en zout. Bestrijk de kipfilets rondom met deze saus.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de kipfilets toe. Bak ze goudbruin aan beide kanten. Bestrijk tijdens het bakken met de rest van de saus.
  6. Schik de blaadjes little gem op de borden en verdeel er de selder, appelstaafjes, grofgehakte walnoten en rozijnen over. Bedruppel met de dressing. Serveer met de gebakken kipfilet en de krieltjes.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 732.5 kcal
Koolhydraten 60.49 g
waarvan suikers 22.8 g
Vet 33.93 g
waarvan verzadigd 4.41 g
Proteïnen 42.69 g
Vezels 9.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin