Ovengebakken camembert met geroosterde aardbeien met balsamico, honing, basilicum en pistaches

20 MIN
6 personen
Ovengebakken camembert met geroosterde aardbeien met balsamico, honing, basilicum en pistaches

Een origineel hapje? Je hebt het gevonden! Geroosterde aardbeien met balsamico, honing en zwarte peper is een echte revelatie! Het past perfect bij de zachte, zoute warme camembert. Werk af met basilicum en fijngehakte pistachenootjes en genieten maar. Smossen mag!

Ingrediënten

  • 1 camembert
  • 250 gr aardbeien
  • 2 el balsamico
  • 1 el honing
  • 10 gr basilicum
  • 2 el pistaches (gedopt)
  • verschillende soorten crackers
  • zwarte peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Halveer de aardbeien (of snij ze in kwartjes, voor grote aardbeien) en verwijder het kroontje. Meng de balsamico met de honing in een kom en meng goed. Voeg de aardbeien toe en schep om.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en schep er de aardbeien op. Kruid met versgemalen zwarte peper. Zet 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Hak ondertussen de pistachenoten fijn en snij basilicumblaadjes in fijne reepjes.
  4. Zet de camembert mee in de oven (zorg ervoor dat je genoeg afstand van de aardbeien houdt, gebruik bijv. een extra stukje bakpapier om de camembert op te zetten. Laat nog 5 minuten garen in de oven.
  5. Schep de camembert voorzichtig over op een serveerplank. Schep er de aardbeien bovenop. Serveer met de crackers.