Honing-vanillewafels

60 MIN
30 stuks
Honing-vanillewafels

Zin eens iets anders dan een klassiek bewaarwafeltje? Probeer eens deze heerlijke honing-vanillewafels. Ze worden een beetje krokant langs de buitenkant en blijven mooi zacht vanbinnen. Of als je ze in een koekjestrommel bewaart, worden ze ook zacht. Het lekkerste als je verse vanille gebruikt, maar vanille-extract kan ook.

Ingrediënten

  • 400 gr bloem
  • 2 kl bakpoeder
  • 4 eieren
  • 200 gr boter (zacht)
  • 100 gr suiker
  • 100 gr honing
  • 1 vanillestok
  • 300 gr aardbeien

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Klop de zachte boter op met de suiker. Als je een egale massa hebt, voeg dan de honing toe en meng erdoor.
  2. Meng er één voor één de eieren door. Schraap het merg uit het vanillestokje en meng door het beslag.
  3. Zeef er de bloem en het bakpoeder bij en meng met een spatel tot een egaal deeg. Zet het beslag minstens 30 minuten in de koeling.
  4. Verwarm je wafelijzer voor. Schep er telkens wat van het beslag in, laat 3-4 minuten bakken.
  5. Serveer de wafels met aardbeien en extra honing.