Salade geitenkaas met vijgen, prosciutto, citroen-honing-oreganodressing en pistachenoten

15 MIN
2 personen
Salade geitenkaas met vijgen, prosciutto, citroen-honing-oreganodressing en pistachenoten

Een gerecht dat zo vanop de lunchkaart van een hippe foodbar lijkt te komen! Geitenkaas combineert heerlijk met een zoet element, dus we gingen voor vijgen en een verrassende citroen-honing-oreganodressing. Daarbij komt sla, komkommer en tomaten en pistachenootjes voor extra crunch. En de prosciutto maakt het tenslotte af. Dit wil je toch bestellen, euh zelf klaarmaken?

Ingrediënten

  • 100 gr salademengeling
  • 1 tomaat
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 50 gr prosciutto
  • 4 verse vijgen
  • 1 mini komkommer
  • 30 gr pistachenoten, gedopt
  • 1 teentje knoflook (eventueel gepoft, zie tip)
  • ½ citroen (biologisch)
  • 2 el honing
  • 2 kl mosterd
  • 2 kl ciderazijn
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de tomaten in partjes. Snij de komkommer in plakjes. Snij de vijgen in kwartjes. Verkruimel de geitenkaas. Hak de pistachenoten grof.
  2. Maak de dressing: pers de knoflook in een bokaaltje. Was en rasp de schil van de citroen en pers het sap. Voeg toe bij de look. Voeg de ciderazijn, honing, mosterd en oregano toe. Kruid met peper en zout. Roer alvast eens. Voeg nu de olijfolie toe. Schroef het deksel op de bokaal en schud goed.
  3. Verdeel de gemengde sla over borden. Schik er de tomaat, komkommer, vijgen, geitenkaas en prosciutto bij. Druppel er de dressing over. Werk af met de pistachenoten en serveer.
  4. TIP: Gepofte knoflook. Altijd handig om in huis te hebben: gepofte knoflook. Deze is ideaal om in dressings, yoghurtsausjes etc te gebruiken, omdat de smaak veel minder scherp wordt door te poffen, en het zal ook beter verteren. Om je knoflook te poffen, leg enkele ongepelde teentjes knoflook mee op een bakplaat, als je iets in de oven gaart. Laat de teentjes ongeveer een 15-tal minuten meegaren en haal ze dan uit de oven. Duw ze uit het velletje. Je kan de zacht geworden teentjes knoflook meteen gebruiken, of bewaar ze in een bokaal en schenk er olijfolie bij tot ze onderstaan. De olie zal na een tijdje ook de smaak van de knoflook overnemen, dus die kan je ook nog perfect gebruiken in je bereidingen!