Wraps met Berloumi, guacamole, gele paprika en kruidenyoghurt

25 MIN
2 personen
Wraps met Berloumi, guacamole, gele paprika en kruidenyoghurt

Verborgen groentjes, we zijn er dol op. Zo speel je onbewust een extra portie gezond naar binnen. We kiezen voor de groentewraps met wortel van Knorr. Ze bestaan uit 35% groente en zijn lekker veelzijdig in de keuken.

Ingrediënten

  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 5 gr platte peterselie
  • 5 gr munt
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 2 kl Griekse kruidenmengeling (enkel gedroogde oregano kan ook)
  • 1 avocado
  • 200 gr Berloumi
  • 4 groentewraps met wortel (bijv. van Knorr)
  • 50 gr spinazie
  • oljifolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Zet de grill van de oven aan. Snijd de paprika in partjes en leg met de schil naar boven in de oven. Gril 15-20 min. tot de schil zwart blakert. Haal de paprika uit de oven en verwijder de schil (zie tip).
  2. Saus: pers de knoflook. Hak de peterselie en munt fijn. Meng in een kommetje de Griekse yoghurt samen met de knoflook, verse kruiden, Griekse mix, een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper.
  3. Guacamole: pel en plet de avocado. Breng op smaak met een lepeltje van de saus, olijfolie, zout en zwarte peper.
  4. Snijd de Berloumi in plakjes. Bak in 5-8 min. goudbruin en krokant in een pan zonder vetstof op hoog vuur. Kruid met zwarte peper. Zout hoeft niet, de Berloumi is al vrij zoutig.
  5. Haal de Berloumi uit de pan en maak schoon met een stukje keukenpapier. Warm de wraps kort even op in de pan.
  6. Bestrijk de wraps met wat guacamole en beleg met de spinazie, Berloumi en gegrilde paprika. Werk af met het sausje en rol op. Smakelijk!
  7. TIP: Je kan de paprika ook in de pan bakken of gewoon rauw serveren. Zo hoef je de oven niet te gebruiken voor dit gerecht.