Geroosterde tomaten met honing en tijm

20 MIN
4 personen
Geroosterde tomaten met honing en tijm

Deze heerlijke geroosterde tomaten met honing en tijm zijn een fantastisch bijgerecht bij een barbecue of een zomers tuinfeest.

Ingrediënten

  • 650 g tomaten, gehalveerd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el graantjesmosterd
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el honing
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes tijm, afgeritst
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg de gehalveerde tomaten in een grote ovenschaal met de binnenkant naar boven. Steek in elke tomaat een klein stukje knoflook en strooi er drie vierde van de tijmblaadjes over.
  3. Besprenkel de tomaten met een eetlepel olijfolie en kruid naar smaak met peper en zout. Zet 35 minuten in de voorverwarmde oven tot de tomaten zacht en sappig zijn. Laat nadien afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Schik de tomaten op een bord en overgiet met de saus uit de ovenschotel.
  5. Maak ondertussen een dressing van de honing met de graantjesmosterd, de rest van de olijfolie en balsamicoazijn. Roer goed om en schenk over de de tomaten. Garneer met de rest van de tijmblaadjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 106.92 kcal
Koolhydraten 14.26 g
waarvan suikers 8.85 g
Vet 4.38 g
waarvan verzadigd 0.6 g
Proteïnen 2.26 g
Vezels 2.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin