Burger met hot honey Berloumi en tomaat-komkommer-maïssalsa
30 MIN
2 personen
Deze hot honey Berloumi is een echte trend online. Ik wrijf de Berloumi in met een zelfgemaakte marinade op basis van chili,
citroen en honing. Een echt smaakbommetje!
Ingrediënten
½ rode chilipeper
½ citroen
1 el vloeibare honing
200 g Berloumi
½ komkommer
1 tomaat
75 g maïs
2 hamburgerbroodjes
1 el mayonaise
2 el bruschetta rosso kruiden
50 g rucola
olijfolie
½ kl gedroogde tijm
1 scheutje wittewijnazijn
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Berloumi: snipper de chilipeper fijn (laat de zaadjes zitten als je van pit houdt). Pers de citroen. Meng het citroensap met de honing, chilipeper, de tijm en een snuif zout tot een marinade. Snijd de Berloumi in plakken van 0,5 cm en wrijf in met de marinade. Bewaar in de koelkast terwijl je de rest van het gerecht bereidt.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Salsa: snijd de komkommer en tomaat in blokjes van 0,5 cm. Meng met de mais (uitgelekt) en breng op smaak met de witte wijnazijn, een scheut olijfolie, zout en zwarte peper.
Rooster het hamburgerbroodje 5 min. in de oven (zie tip).
Meng de mayonaise met de bruschetta rosso.
Verhit een scheut olijfolie in een antikleefpan en bak de gemarineerde Berloumi 2 min. langs elke kant op middelhoog vuur. Hou de kaas goed in de gaten, met de marinade kan de kaas sneller verbranden.
Smeer een laagje mayonaise op het broodje. Schik de Berloumi erbovenop. Schep er een flinke lepel salsa op en werk af met de rucola. Serveer de rest van de salsa erbij. Smakelijk!
TIP: Geen zin om de oven aan te steken? Rooster het (open) broodje dan even in een droge pan of steek de twee helften in
de broodrooster.