De herfst is (bijna) in het land! Tijd om – misschien ook wel met wat spijt in het hart – afscheid te nemen van de zomer. Gelukkig zijn er tal van heerlijke producten die in de herfst in seizoen zijn: appels en peren, pastinaken, witloof, paddenstoelen, noten en het eerste wild. Ook wij vieren de herfst in de 15gram Foodbox, en zetten maar liefst 8 echte herfstige gerechten op het menu. Welke drie zou jij kiezen? Ontdek het volledige 15gram Foodbox menu hier.


Gehaktballen met kaas, wortelpuree en uiensaus


Gehaktballen met kaas, wortelpuree en uiensaus
Echt comfortfood in de vorm van een heerlijke gehaktbal die op smaak gebracht wordt met kaas en mosterd. Krokant aan de buitenkant, smeuïg en bomvol smaak binnenin! Daarbij komt een eenvoudige maar lekkere wortelpuree en uiensaus. Een kuiltje in je puree maken om de saus in te doen mag! Laat het smaken! Bekijk recept



Romige broccolisoep met kaas en lookbroodjes


Romige broccolisoep met kaas en lookbroodjes
Een heerlijk kommetje comfort, en toch een goede portie groenten binnen hebben? Deze heerlijke vegetarische maaltijdsoep vervult al je wensen! Romig, kazig en met een klein beetje pit, een zalige combinatie van broccoli, wortel, cheddarkaas en crunchy lookbroodjes. Lekker genieten! Bekijk recept



Macaroni met bloemkool, kaas en ham


Macaroni met bloemkool, kaas en ham
Macaroni met kaas en hesp is een favoriet van jong en oud, maar natuurlijk niet zo gezond. Daarom hebben we lekkere bloemkool roosjes in dit recept gesmokkeld! Bekijk recept



Romig Frans stoofpotje met kip en krieltjes


Romig Frans stoofpotje met kip en krieltjes
Pure comfort food in een zalig éénpansgerecht, dit romig stoofpotje met kip, wortel en krielaardappelen, dat recht vanop het Franse platteland lijkt te komen. Gemakkelijk om klaar te maken, met als resultaat een heerlijk kommetje romige stoofpot, op smaak gebracht met een flinke lepel mosterd voor wat extra pit! Bekijk recept



Schnitzels met zigeunersaus en geroosterde krieltjes


Schnitzels met zigeunersaus en geroosterde krieltjes
Een klassieke bereiding die toch niet vaak bij ons op tafel komt: schnitzels met zigeunersaus! We maken alles zelf, en dat is zoveel lekkerder! We serveren er krokante, geroosterde krieltjes bij. Dit wordt smullen! Bekijk recept



Blinde vink met witloof en knolselderpuree


Blinde vink met witloof en knolselderpuree
Een echte goede Belgische en toch lichte maaltijd, waarbij je lekker voldaan van tafel zal gaan: gebakken blinde vinken met gestoofd witloof en een heerlijk romige knolselderpuree. Simpel, snel en smaakvol. Soms moet het niet zijn dan dat, toch? Bekijk recept



Couscous met geroosterde herfstgroenten, geitenkaas en notenpesto


Couscous met geroosterde herfstgroenten, geitenkaas en notenpesto
Een originele couscous bomvol herfstige smaken: pastinaak, wortel en rode ui geroosterd met honing en ras el hanout, couscous met peterselie en een heerlijke notenpesto. De frisse geitenkaas maakt dit gerecht helemaal af. Een vegetarische topper! Bekijk recept



Pompoenpizza met rucola


Pompoenpizza met rucola
Pizza, een favoriet van jong en oud, en al zeker als de pizza zelfgemaakt is! We gaan voor een originele versie met een bodem met zure room en knoflook, met daarbij pompoenblokjes, salie, pompoenpitten en natuurlijk mag mozzarella ook niet ontbreken. We wensen je een geweldige pizzaparty! Bekijk recept