Romig Frans stoofpotje met kip en krieltjes

30 MIN
2 personen
Romig Frans stoofpotje met kip en krieltjes

Pure comfort food in een zalig éénpansgerecht, dit romig stoofpotje met kip, wortel en krielaardappelen, dat recht vanop het Franse platteland lijkt te komen. Gemakkelijk om klaar te maken, met als resultaat een heerlijk kommetje romige stoofpot, op smaak gebracht met een flinke lepel mosterd voor wat extra pit!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 wortelen
  • 400 g krielaardappelen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 takjes tijm
  • 2 kipfilet
  • ½ potje lichte room
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 2 el mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Schil en snij de wortelen in balkjes van 3 centimeter. Was en halveer de krieltjes. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Smelt de helft van de boter in een stoofpot. Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak de kipfilets 3 minuten aan elke kant. Schep uit de stoofpot en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie.
  3. Smelt de rest van de boter in de pot en voeg de ui, knoflook, wortelen en tijm toe. Roerbak 3 minuten en bestrooi dan met bloem. Laat kort bakken en schenk er dan de bouillon bij. Roer goed om, breng aan de kook en voeg de krieltjes toe. Laat 12 minuten pruttelen.
  4. Roer de mosterd en room door de stoofpot en voeg de kippenfilets toe. Laat nog 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout en serveer het stoofpotje.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 763.35 kcal
Koolhydraten 67.83 g
waarvan suikers 20.79 g
Vet 30.91 g
waarvan verzadigd 18.22 g
Proteïnen 46.54 g
Vezels 16.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin