Romig Frans stoofpotje met kip en krieltjes

40 MIN
2 personen
Romig Frans stoofpotje met kip en krieltjes

Puur comfort food in een zalig éénpansgerecht, dit romig stoofpotje met kip, wortel en krielaardappelen, dat recht vanop het Franse platteland lijkt te komen. Gemakkelijk om klaar te maken, met als resultaat een heerlijk romige stoofpot, op smaak gebracht met een flinke lepel mosterd voor wat extra pit!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 wortelen
  • 400 g krielaardappelen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 takjes tijm
  • 2 kipfilet
  • 1 brikje lichte room
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 2 el mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook. Schil en snij de wortelen in balkjes van 3 centimeter. Was en snij de krieltjes overlangs in vier. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Smelt de helft van de boter in een stoofpot. Dep de kipfilets droog met keukenpapier en kruid met peper en zout. Bak de kipfilets 3 minuten aan elke kant. Schep uit de stoofpot en leg op een bord. Dek af met aluminiumfolie.
  3. Smelt de rest van de boter in de pot en voeg de ui, knoflook, wortelen en tijm toe. Roerbak 3 minuten en bestrooi met de bloem. Laat kort bakken en schenk er dan de bouillon bij. Roer goed om, breng aan de kook en voeg de krieltjes toe. Laat 15 minuten pruttelen. Roer af en toe om.
  4. Roer de mosterd en room door de stoofpot en voeg de kipfilets terug toe. Laat nog 7 minuten pruttelen. Controleer of de krieltjes gaar zijn. Kruid met peper en zout en serveer het stoofpotje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 742.87 kcal
Koolhydraten 64.51 g
waarvan suikers 17.6 g
Vet 30.79 g
waarvan verzadigd 18.2 g
Proteïnen 45.9 g
Vezels 14.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin