Schnitzels met zigeunersaus en geroosterde krieltjes

30 MIN
2 personen
Schnitzels met zigeunersaus en geroosterde krieltjes

Een klassieke bereiding die toch niet vaak bij ons op tafel komt: schnitzels met zigeunersaus! We maken alles zelf, en dat is zoveel lekkerder! We serveren er krokante, geroosterde krieltjes bij. Dit wordt smullen!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 125 g champignons
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 2 varkensmignonettes
  • 1 bio-ei
  • 5 el paneermeel
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el ketchup
  • 2 el bloem
  • ¼ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Snij de gele paprika in stukjes. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg de paprika en champignons toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree, ketchup, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en per persoon 60 milliliter water toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en laat de saus 7 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Dep de varkensmignonettes droog met keukenpapier. Leg ze tussen plastiekfolie en duw ze plat met een stevig voorwerp, zoals een deegroller of de bodem van een kookpot.
  5. Doe de bloem, het (de) ei (eieren) en het paneermeel in aparte diepe borden. Klop het (de) ei (eieren) los. Kruid de varkensmignonettes met peper en zout en dip ze eerst in de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte in het paneermeel.
  6. Verhit de boter in een antikleefpan en bak de schnitzels mooi goudbruin, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant op een matig vuur.
  7. Serveer de schnitzels met de zigeunersaus en de geroosterde krieltjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 820.64 kcal
Koolhydraten 81.86 g
waarvan suikers 17.29 g
Vet 30.8 g
waarvan verzadigd 9.82 g
Proteïnen 47.94 g
Vezels 12.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin