Schnitzels met zigeunersaus en geroosterde krieltjes

30 MIN
2 personen
Schnitzels met zigeunersaus en geroosterde krieltjes

Een klassieke bereiding die toch niet vaak bij ons op tafel komt: schnitzels met zigeunersaus! We maken alles zelf, en dat is zoveel lekkerder! We serveren er krokante, geroosterde krieltjes bij. Dit wordt smullen!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 125 g champignons
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 2 varkenslapje
  • 1 bio-ei
  • 5 el paneermeel
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el ketchup
  • 2 el bloem
  • ¼ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de krieltjes en halveer ze. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Snij de gele paprika in stukjes. Snij de ui in halve ringen. Pers de knoflook.
  3. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de paprika en champignons toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de tomatenpuree, ketchup, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en per persoon 4 eetlepels water toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en laat de saus 7 minuten pruttelen.
  4. Leg de varkenslapjes tussen plastiekfolie en duw ze plat met een stevig voorwerp, zoals een deegroller of de bodem van een kookpot.
  5. Doe de bloem, het ei en het paneermeel in aparte diepe borden. Klop het ei los. Dep de varkenslapjes droog, kruid met peper en zout en dip ze dan eerst in de bloem, dan het losgeklopte ei en tenslotte het paneermeel.
  6. Verhit de boter in een antikleefpan en bak de schnitzels mooi goudbruin, ongeveer 3-4 minuten aan elke kant.
  7. Serveer de schnitzels met de zigeunersaus en de geroosterde krieltjes.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 30 september.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 26 september om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 834.34 kcal
Koolhydraten 84.2 g
waarvan suikers 19.38 g
Vet 30.84 g
waarvan verzadigd 9.84 g
Proteïnen 48.43 g
Vezels 13.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin