Blinde vink met witloof en knolselderpuree

25 MIN
2 personen
Blinde vink met witloof en knolselderpuree

Een echte goede Belgische en toch lichte maaltijd, waarbij je lekker voldaan van tafel zal gaan: gebakken blinde vinken met gestoofd witloof en een heerlijk romige knolselderpuree. Simpel, snel en smaakvol. Soms moet het niet zijn dan dat, toch?

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 300 g bloemige aardappelen
  • 3 stronkjes witloof
  • 2 blinde vinken
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.
  2. Halveer het witloof, kruid met peper en zout. Smelt 1/3 van de boter in een pan en bak het witloof 4 minuten aan elke kant. Zet half onder met water en zet een deksel op de pan. Laat 10 minuten op een zacht vuur garen.
  3. Smelt nog 1/3 van de boter in een pan en kleur de blinde vinken eerst kort aan op een hevig vuur en verlaag dan het vuur en laat ze verder garen.
  4. Pureer de knolselder en aardappelen met de melk, de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat.
  5. Serveer de knolselderpuree met het witloof en de blinde vinken.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 583.6 kcal
Koolhydraten 44.59 g
waarvan suikers 1.21 g
Vet 28.92 g
waarvan verzadigd 15.21 g
Proteïnen 32.13 g
Vezels 6.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin