Blinde vink met witloof en knolselderpuree

25 MIN
2 personen
Blinde vink met witloof en knolselderpuree

Een echte goede Belgische en toch lichte maaltijd, waarbij je lekker voldaan van tafel zal gaan: gebakken blinde vinken met gestoofd witloof en een heerlijk romige knolselderpuree. Simpel, snel en smaakvol. Soms moet het niet zijn dan dat, toch?

Ingrediënten

  • ½ knolselder
  • 300 g bloemige aardappelen
  • 3 stronkjes witloof
  • 2 blinde vinken
  • 3 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de knolselder en aardappelen en snij in gelijke blokjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Giet af.
  2. Halveer het witloof. Smelt 1/3 van de boter in een pan en bak het witloof 4 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet half onder met water en zet een deksel op de pan. Laat 10 minuten op een zacht vuur garen.
  3. Smelt nog 1/3 van de boter in een pan en kleur de blinde vinken eerst kort aan op een hevig vuur. Verlaag dan het vuur en laat ze 15 minuten verder garen onder deksel. Draai halverwege om.
  4. Pureer de knolselder en aardappelen met de melk, de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat.
  5. Serveer de knolselderpuree met het witloof en de blinde vinken.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 652.68 kcal
Koolhydraten 44.89 g
waarvan suikers 1.27 g
Vet 36.4 g
waarvan verzadigd 20.07 g
Proteïnen 32.48 g
Vezels 7.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin