Pompoenpizza met rucola

45 MIN
2 personen

Pizza, een favoriet van jong en oud, en al zeker wanneer de pizza zelfgemaakt is! We gaan voor een originele versie met een bodem met zure room en knoflook, met daarbij pompoenblokjes, salie, pompoenpitten en natuurlijk mag mozzarella ook niet ontbreken. We wensen je een geweldige pizzaparty!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 1 teentje knoflook
  • ½ potje lichte zure room
  • 10 g salie
  • 1 bol mozzarella
  • 1 pizzadeeg
  • 20 g pompoenpitten
  • 25 g rucola
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen en snij in blokjes van 1 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de pompoenblokjes op. Kruid royaal met peper en zout en beprenkel met de olijfolie. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Pers de knoflook. Meng de geperste knoflook door de zure room en kruid met peper en zout. Snij de blaadjes salie fijn. Snij de mozzarella in blokjes.
  3. Haal de pompoenblokjes uit de oven en leg een nieuw stuk bakpapier op de bakplaat. Verhoog de temperatuur van de oven naar 230 °C. Leg het pizzadeeg op het bakpapier en verdeel het zure roommengsel over de bodem. Verdeel er de blokjes pompoen, de fijngesneden salie en mozzarella over. Bestrooi met pompoenpitten. Zet 12-15 minuten in de oven.
  4. Werk af met rucola en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 676.07 kcal
Koolhydraten 57.15 g
waarvan suikers 13.52 g
Vet 35.45 g
waarvan verzadigd 16.02 g
Proteïnen 30.08 g
Vezels 5.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin