De herfst op je bord? Maak dan eens deze heerlijke verrassende cake met chai-kruiden, peer én pastinaak! De heerlijke geur in je huis krijg je er gratis bij.
Ingrediënten
2 kl kardamom (gemalen)
2 kl nootmuskaat (gemalen)
2 kl all spice kruiden
2 kl kruidnagel (gemalen)
3 kl kaneel
3 kl gemberpoeder
1 kl kokosbloesemsuiker
300 gr bloem
100 gr suiker
100 gr bruine suiker
4 eieren
80 gr yoghurt
2 el chai-kruidenmix (zie bereiding)
240 ml plantaardige olie
1 peer
1 pastinaak (150 gr)
2 kl bicarbonaat
1 kl bakpoeder
1 kl zout
50 gr pecannoten
55 gr boter (zacht)
120 gr poedersuiker
1 kl kaneel
100 gr roomkaas
Bestel deze producten online
BEREIDING
Maak eerst de chai kruidenmengeling: meng de kardamom, nootmuskaat, allspice, kruidnagel, kaneel, gemberpoeder en de kokosbloesemsuiker. Gebruik eventueel een koffiemolen om alle specerijen mooi fijn te krijgen. Je hebt maar 2 el van het kruidenmengsel nodig voor de cake, de rest van de kruidenmengeling kan je gebruiken om chai latte te maken.
Verwarm de oven voor op 180 ºC, onder- en bovenwarmte. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en beboter en bebloem de randen.
Doe de bloem, het zout, 2 el chaikruiden, bicarbonaat en bakpoeder in een kom en meng.
Schil de peer en snij in kleine stukjes. Dep droog met keukenpapier. Schil de pastinaak en rasp met een grove rasp. Voeg toe aan het bloemmengsel.
In een aparte kom, meng de olie, yoghurt, witte- en bruine suiker en de eieren. Schenk bij het bloemmengsel en meng tot een egaal deeg. Schep het deeg in de springvorm. Zet 40-50 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake gaar is met een breinaald. Laat afkoelen op een rooster.
Maak de icing: Meng de boter met de (gezeefde!) poedersuiker. Roer er dan de kaneel en roomkaas door. Laat opstijven in de koelkast. Hak de pecannoten grof.
Snij eventueel de bovenste punt van de cake af, zodat je een plat oppervlak hebt om de icing te smeren. Bestrijk met de icing en werk af met de grofgehakte pecannoten.