Spaghettipompoen carbonara

70 MIN
2 personen
Spaghettipompoen carbonara

Heb je al eens een spaghettipompoen klaargemaakt? Eens gaar, komt het vruchtvlees uit mekaar in draadjes, zoals spaghetti. We serveren ze 'carbonara style', met krokant gebakken spekjes en carbonarasaus, overheerlijk!

Ingrediënten

  • 1 spaghettipompoen
  • 2 eidooiers
  • 100 gr gerookte spekreepjes
  • 10 gr bladpeterselie
  • 75 gr parmezaan
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Halveer de spaghettipompoen in de lengte en verwijder de pitten (tip: dit gaat het gemakkelijkste met een ijsschep). Leg de helften met de schilkant naar beneden op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 1 uur in de voorverwarmde oven.
  2. Bak de spekreepjes krokant in een pan zonder vetstof. Hak de peterselie fijn.
  3. Meng de eidooiers met een klein scheutje water in een steelpannetje. Voeg 50 gr geraspte parmezaan toe. Meng goed. Zet op een zacht vuurtje en roer tot de parmezaan gesmolten is. Kruid met peper en zout. Voeg wat van de fijngehakte peterselie toe. Dit is de carbonarasaus.
  4. Maak met 2 vorken het vruchtvlees van de spaghettipompoen helften los. Schep over in kommen, of je kan er ook voor kiezen om het gerecht in de pompoenhelft zelf te serveren. Voeg de saus en de spekjes toe en meng. Werk af met peper, zout, de rest van de parmezaan en bladpeterselie en serveer.