De langste dagen van het jaar, lekker zwoele temperaturen, de zomervakantie in aantocht,... Wat een heerlijke dagen toch? Laten we ze daarom vooral nog wat lekkerder maken, met zalige 15gram gerechten die je kan kiezen bij Foodbag deze week! Wat denk je van een originele gevulde ananas kip Hawaii? Een wokgerecht met kleverig varkensvlees of een rappe wrap gevuld met stukjes heerlijke malse biefstuk en een verrassende spinaziehummus? We weten het, kiezen wordt weer heel moeilijk!

Maar we wensen je toch veel succes daarmee met dit menu:

1. Vis met tomatensaus en verse linguine


Vis met tomatensaus en verse linguine

Verse pasta dat, is altijd een beetje feest. We kiezen voor linguine: een lange, platte macaroni. Wist je trouwens dat die, afhankelijk van de breedte, linguine, bavette of trenette heet?

2. Zoete aardappelsalade met Berloumi


Zoete aardappelsalade met Berloumi

Zet je tanden in deze kleurrijke zomersalade, je zal het je niet beklagen. We combineren het zilte van Berloumi (een lokale grillkaas), met romige tahindressing, knapperige komkommer, kerstomaten en zure uiringen. Een bordje in balans.

3. Kip Hawaii met rijst


Kip Hawaii met rijst

Waarom voor porselein kiezen als je een ananas als 'bord' kan gebruiken? Je snijdt het zoete vlees eerst uit de vrucht en vult die daarna als een kommetje. Looking pine!

4. Wok met kleverig varkensvlees


Wok met kleverig varkensvlees

Varkensvlees smaakt heerlijk in combinatie met een zoetige, kleverige saus. We maken een snelle, overheerlijke wokschotel met knapperige groentjes, varkensvlees en noedels. Een topwok die elke thuiskok aankan.

5. Luikse salade met boontjes en spek


Luikse salade met boontjes en spek

Een echte klassieker onder de maaltijdsalades! Voedzaam en overheerlijk met typische ingrediënten van bij ons. Omdat het ook door de week iets meer mag zijn, roosteren we de krieltjes in de oven. Yum!

6. Wraps met biefstuk en spinaziehummus


Wraps met biefstuk en spinaziehummus

Een wrap boordevol groentjes en gekruide, sappige rundsreepjes. Dat is overheerlijk en snel klaar. Kortom: het toppunt van comfortfood. Werk de wrap af met een flinke toef van de spinaziehummus. Smossen mag!

7. Veggiesticks met pastasalade


Veggiesticks met pastasalade

De vegan seaburger van BonMush is echt een topper. Ze maken 'm op basis van oesterzwammen en hij komt qua smaak wel héél dicht in de buurt van vis. Vanaf nu bestaat hun beroemde burger ook in fishstickvorm. Even lekker, nog plezieriger!

Zin in? Kies 3, 4 of 5 gerechten voor 1 tot 5 personen in je Foodbag van volgende week hier!