Wrapcroque Hawaï met ham, kaas en een fris slaatje

30 MIN
2 personen
Wrapcroque Hawaï met ham, kaas en een fris slaatje

Door wraps te gebruiken in plaats van sneetjes brood geef je een leuke twist aan de klassieke croque Hawaï. Je kan deze wrap trouwens perfect op de barbecue klaarmaken in plaats van te grillen in een pan of tussen een grilltoestel.

Ingrediënten

  • 100 gr gedroogde boerenham
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • ½ komkommer
  • 1 kropsla
  • 1 ananas
  • 4 wraps
  • 4 sneetjes kaas
  • olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verdeel de ham in 2 porties per persoon. Schep 1,5 el olijfolie per persoon in een kommetje en kruid met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper.
  2. Snijd de komkommer in halve maantjes. Scheur de kropsla in stukken. Neem een ruime kom en giet er een flinke scheut olijfolie en witte wijnazijn bij. Voeg er de mosterd aan toe en kruid met flink wat zout en zwarte peper. Schep de komkommer en kropsla mee in de kom en hussel goed onder elkaar.
  3. Schil de ananas en snijd er 2 plakjes per persoon af. Snijd het binnenste eruit, dat is hard en vezelig.
  4. Maak in de wrap een sneetje van het middelpunt tot de onderste rand. Leg op elk kwart van de wrap een ingrediënt. Smeer op het eerste kwart, links onderaan, de gekruide olijfolie. Op het tweede kwart, links bovenaan, schik je een plakje kaas en een sneetje hesp (zie tip). Op het derde kwart, rechts bovenaan, schik je een ananasschijf. Op het vierde kwart, rechts onderaan, smeer je nog wat gekruide olijfolie.
  5. Vouw de wrapcroque nu dicht: vouw het eerste kwart naar boven zodat de gekruide olijfolie bovenop de kaas en ham komt te liggen. Nu gaan we in wijzerzin verder, tot de vier kwarten op elkaar liggen.
  6. Gril de wrapcroque langs beide kanten in de pan (of leg even op de BBQ) tot er mooie grillstreepjes zichtbaar worden.
  7. Serveer de wrapcroque met de komkommersalade. Smakelijk!
  8. TIP: Nog een keertje maken? Vervang de jonge kaas eens door oude kaas of stukjes geitenkaas.