Wok met kleverig varkensvlees

35 MIN
2 personen
Wok met kleverig varkensvlees

Varkensvlees smaakt heerlijk in combinatie met een zoetige, kleverige saus. We maken een snelle, overheerlijke wokschotel met knapperige groentjes, varkensvlees en noedels. Een topwok die elke thuiskok aankan.

Ingrediënten

  • 2 varkensmignonettes
  • 2 el sojasaus
  • 2 kl nasi goreng-kruiden
  • 150 gr noedels
  • 25 gr pinda's
  • 1 duim gember
  • 1 stengel lente-ui
  • 400 gr wokgroenten
  • olie
  • 1 kl bruine suiker
  • chilivlokken (naar smaak)
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de varkensmignonettes in reepjes. Meng in een kom de sojasaus, nasi goreng-kruiden, bruine suiker, 2 el olie en een snuifje zwarte peper. Wentel de varkensreepjes hierin en laat minstens 5 min. marineren.
  2. Breng een pot lichtgezouten water aan de kook. Voeg de noedels toe en kook volgens de instructies op de verpakking. Roer regelmatig om. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
  3. Rooster de pinda's in een pan met een scheutje olie en bestrooi met een snuifje chilivlokken. Houd opzij.
  4. Rasp de gember tot je ongeveer 1 kl per persoon hebt. Snijd de lente-ui in ringen. Houd het witte en groene deel gescheiden. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan en schep het varkensvlees uit de marinade (houd de marinade nog bij). Roerbak het vlees zo'n 4-5 min. op hoog vuur, tot het gaar is. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  5. Verhit opnieuw een scheutje olie in dezelfde wok(pan) en voeg de gember en het wit van de lente-ui toe. Roerbak 1 min. en voeg dan de wokgroenten toe. Roerbak 3-4 min., tot de groenten gaar, maar nog knapperig zijn. Voeg de marinade van het varkensvlees en het gebakken varkensvlees toe. Roerbak nog 1 min (zie tip). Meng er ten slotte de noedels onder.
  6. Serveer de noedels met het kleverige varkensvlees. Werk af met het groen van de lente-ui en de pittige pinda's. Smakelijk!
  7. TIP: Voeg eventueel een scheutje water toe en roer alle aanbaksels los.