Verse pasta dat, is altijd een beetje feest. We kiezen voor linguine: een lange, platte macaroni. Wist je trouwens dat die, afhankelijk van de breedte, linguine, bavette of trenette heet?
Ingrediënten
1 gele ui
1 teentje knoflook
10 gr krulpeterselie
2 tomaten
400 gr tomatenpulp (tomatenblokjes in blik)
2 kl Italiaanse kruiden
300 gr witte visfilet
250 gr linguine
olijfolie
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snipper de ui fijn. Pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes van 0,5 cm (zie tip).
Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de linguine.
Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook 2 min. op zacht vuur, tot de ui glazig is. Voeg de tomatenpulp, verse tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en laat 10 min. pruttelen op zacht vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
Verhit een scheut olijfolie, bij voorkeur in een antikleefpan, en bak de vis 2-3 min. aan elke kant op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
Kook de linguine in zo'n 2 min. al dente.
Controleer of de vis gaar is: als hij nog een beetje glazig is en je ‘m vlot uit elkaar kan trekken met een vork, is hij perfect. Serveer de vis met de linguine en de tomatensaus. Bestrooi met de peterselie. Smakelijk!
TIP: Om vlot tomaten te snijden, heb je een scherp mes nodig. Is jouw mes wat bot? Gebruik dan een broodmes. Door de gekartelde rand glijd je moeiteloos door de tomaat.