Veggiesticks met pastasalade

30 MIN
2 personen
Veggiesticks met pastasalade

De vegan seaburger van BonMush is echt een topper. Ze maken 'm op basis van oesterzwammen en hij komt qua smaak wel héél dicht in de buurt van vis. Vanaf nu bestaat hun beroemde burger ook in fishstickvorm. Even lekker, nog plezieriger!

Ingrediënten

  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 1 bussel radijsjes
  • 125 ml (soja)yoghurt
  • 1 el bruschetta rosso kruidenmix
  • 200 gr spirelli
  • 8 vegan seasticks (van BonMush bijvoorbeeld)
  • olijfolie
  • 1 kl vloeibare honing
  • scheutje wittewijnazijn
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de spirelli.
  2. Snijd de paprika in dunne repen en de ui in fijne ringen. Hou je niet van een scherpe uismaak? Overgiet de uiringen dan met kokend water en laat even staan. Zo worden ze lekker zacht van smaak en kleur.
  3. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Schep ze samen met de yoghurt in een slakom (zie tip). Voeg de bruschetta rosso, honing (of een plantaardig alternatief) en de witte wijnazijn toe. Schep goed onder elkaar. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  4. Kook de spirelli in zo'n 8 min. al dente. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en schep de spirelli onder de yoghurtmengeling. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Verhit intussen een scheut olijfolie in een grote pan en bak de paprika en de veggie seasticks 5 min. op middelhoog vuur, tot de paprika beetgaar is en de veggie seasticks krokant en goudbruin zijn. Kruid met zout en zwarte peper.
  6. Schep de paprika onder de pastasalade. Serveer met de veggie seasticks. Smakelijk!
  7. TIP: Liefhebbers voegen een koffielepel veganaise of mayonaise toe.