Wraps met biefstuk en spinaziehummus

25 MIN
2 personen
Wraps met biefstuk en spinaziehummus

Een wrap boordevol groentjes en gekruide, sappige rundsreepjes. Dat is overheerlijk en snel klaar. Kortom: het toppunt van comfortfood. Werk de wrap af met een flinke toef van de spinaziehummus. Smossen mag!

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 100 gr spinazie
  • 50 gr verse hummus
  • ½ limoen
  • 1 rode ui
  • 1 el cajunkruiden
  • 300 gr steak
  • 4 wraps

BEREIDING

  1. Rasp de wortel (zie tip).
  2. Hummus: mix met een staafmixer een handje van de spinazie onder de hummus. De rest van de spinazie gebruiken we later. Breng op smaak met wat limoensap, zout en zwarte peper.
  3. Snijd de ui in partjes.
  4. Smelt een klontje boter in een braadpan. Kruid de steak met de cajunkruiden, zout en zwarte peper en bak zo'n 2-3 min. per zijde, dan is die mooi rosé. Laat de steak een minuutje langer in de pan indien je het vlees liever wat meer doorbakken hebt. Voeg in de laatste 3 min. de partjes ui toe. Haal de pan van het vuur en wikkel het vlees met de ui in aluminiumfolie.
  5. Wrijf de pan van de steak even schoon en verwarm er kort de wraps in (zonder vetstof). Warm zijn ze op hun best!
  6. Snijd de steak in dunne plakjes. Smeer een dun laagje hummus op elke wrap. Schik er wat spinazie, enkele stukjes steak, wat wortel en rode ui op. Kruid met nog wat cajunkruiden, zout en zwarte peper. Vouw de wrap dicht en tast toe. Smakelijk!
  7. TIP: Geen zin om te raspen? Gebruik een dunschiller om sliertjes te snijden of een chefmes om staafjes te snijden.