Sticky chicken wings met gegrilde ananas en rijstsalade
35 MIN
2 personen
Zoet, hartig, kleverig en een tikkeltje pittig, deze kippenvleugeltjes hebben het allemaal. Een traktatie voor je smaakpapillen. We houden er ook van om fruit in gerechten te verwerken, vandaar de ananas. Die houdt het geheel mooi in balans.
Meng de ketchup met een scheutje water, de honing, mosterd en 1 kl olie per persoon. Kruid met zout en zwarte peper. Schep de kippenvleugels onder de marinade.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de paprika in blokjes (zie tip).
Schil de ananas en snijd in partjes (zoals op de foto). Verhit een scheutje olie in een pan en bak de ananas kort aan op hoog vuur. Hij hoeft niet zacht te worden, aankleuren is voldoende.
Schep de maïs (uitgelekt), rijst en paprika onder elkaar. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Verhit een scheutje olie in een pan voor de kippenvleugels. Bak de kip samen met de marinade in 5-8 min. gaar.
Serveer de kippenvleugels met de rijstsalade en gegrilde ananas. Smakelijk!
TIP: Groene paprika kan best bitter zijn. Bak kort even aan. Door warm te maken maak je de paprika iets zoeter.