Een echte klassieker onder de maaltijdsalades! Voedzaam en overheerlijk met typische ingrediënten van bij ons. Omdat het ook door de week iets meer mag zijn, roosteren we de krieltjes in de oven. Yum!
Ingrediënten
400 gr krielaardappelen
200 gr prinsessenboontjes
1 sjalot
200 gr kerstomaten
2 eieren
200 gr spekreepjes
olijfolie
1 el mayonaise
1 kl mosterd
1 kl balsamicoazijn
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier (zie tip).
Halveer de krielaardappelen, schik op de bakplaat en hussel door elkaar met olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de voorverwarmde oven.
Dressing: meng de mayonaise met de mosterd, balsamicoazijn en de aangegeven hoeveelheid olijfolie. Kruid met zout en zwarte peper. Houd koel voor later.
Snipper de sjalot fijn. Halveer de kerstomaten. Breng 2 potten water aan de kook. Kook de eitjes 5-6 min in de ene pot. Kook de boontjes 3 min. in de andere pot beetgaar. Giet de boontjes af en spoel met koud water. Schrik en pel de eitjes.
Bak intussen de spekblokjes op een matig tot hoog vuur. Voeg na 1 min. ook de sjalot toe en laat 1-2 min. meebakken. Voeg daarna ook nog 2 min. de boontjes toe en roer om.
Halveer intussen de eitjes.
Serveer de geroosterde aardappelen met de boontjes, het spek en de kerstomaat in een diep bord. Schik het ei op de salade en besprenkel met de dressing. Smakelijk!
TIP: Je kan de aardappelen ook 15-20 min. koken in gezouten water, dan heb je de oven niet nodig voor dit recept.