Hopelijk beleef je een mooie zomervakantie! Wij maken 'm graag nóg wat beter, met een heerlijk weekmenu vol zomerkost! Voor de maaltijdbox bij Foodbag, hebben we weer 7 heerlijke topgerechten geselecteerd. Met heerlijke klassiekers zoals pasta scampi diabolique, Luikse salade en een supersnel stoofpotje met pulled pork en frietjes. Of ga je liever voor een heel origineel gerechtje? Wat denk je van een 100% Belgische zoete aardappelgratin met getakaas (dat is het lokale alternatief op de Griekse feta), een garnalencocktail anno 2023 met rivierkreeftjes, quinoa, pompelmoes en avocado of een hartige Mediterraanse tarte tatin? Keuze genoeg toch? 

Ook leuk om weten: we leveren onze maaltijdboxen in (bijna) heel België! Dus geef je vakantieadres aan zee, in de Ardennen of een ander mooi plekje in België door als leveradres. Hoe gemakkelijk is dat? Stel hier je maaltijdbox samen!


Pasta scampi diabolique met paprika


Pasta scampi diabolique met paprika
Yes, een klassieker van formaat! Scampi diabolique smaakt altijd. We leggen je in dit recept uit hoe je deze topper snel én makkelijk kan bereiden. 100% zomerkost! Bekijk recept



Zoete-aardappelgratin met getakaas en spinazie


Zoete-aardappelgratin met getakaas en spinazie
Dit gerecht is een verfrissende knipoog naar de klassieke gratin dauphinois. Gebruik Belgische zoete aardappel en getakaas van De Volle Maan uit Sint-Lievens-Houtem, zo kiezen we samen voor lokale lekkernij, Bekijk recept



Luikse salade met boontjes en spek


Luikse salade met boontjes en spek
Een echte klassieker onder de maaltijdsalades! Voedzaam en overheerlijk met typische ingrediënten van bij ons. Omdat het ook door de week iets meer mag zijn, roosteren we de krieltjes in de oven. Yum! Bekijk recept



Rivierkreeftstaartjes met avocado, pompelmoes en quinoa


Rivierkreeftstaartjes met avocado, pompelmoes en quinoa
De klassieke garnalencocktail gaat al generaties lang mee en ik garandeer je: mijn versie met rivierkreefststaartjes ga je nog vaak op tafel willen toveren! Ik gebruik avocado om hem lekker smeuïg te maken en pompelmoes voor een frisse toets. Yummie! Bekijk recept



Mediteraanse tarte tatin met venkel, kerstomaatjes en olijven


Mediteraanse tarte tatin met venkel, kerstomaatjes en olijven
Tomaten zijn één van onze favoriete groeten en ze zijn nu volop in het seizoen. Ze komen helemaal tot hun recht in deze tarte tatin. Ideaal als lunch, avondmaal, brunch of zelfs om mee te nemen op een zomerse picknick, perfecte zomerkost! Bekijk recept



Stoofpotje met frietjes, witloofsalade en mayonaise


Stoofpotje met frietjes, witloofsalade en mayonaise
Onze nationale feestdag komt eraan en dus serveren we een Belgische klassieker met een twist: stoofvlees met frietjes en mayonaise! Deze versie met pulled pork serveer je net wat sneller op tafel dan met varkenswangetjes. Smakelijk! Bekijk recept



Romige pasta met varkensreepjes, aubergine, puntpaprika en lente-ui


Romige pasta met varkensreepjes, aubergine, puntpaprika en lente-ui
Hier gebruiken we cellentani pasta. Je zou het misschien niet denken, maar de soort pasta die je gebruikt is belangrijk. Deze pasta heeft een spiraalvorm waardoor die extra veel saus oppikt. En geloof ons, van deze saus wil je extra veel bij elke hap! Bekijk recept